Detaliile cursului și orarul Cercului de Informatică coordonat de prof Boca Valentin

Bună ziua!

Mai jos aveți orarul și informații succinte despre cursurile pe care le pot urma copiii. Nu le-am putut avea mai curând. Cercul de informatică pe care îl coordonez are două categorii de adresare:

1. Copiii avansați, din anii anteriori, care au parcurs diferite cursuri de programare, animații, grafică, modelare, tehnici de asamblare video. Mulți dintre aceștia participă / au participat la competiții și vor continua pregătirea aprofundată. Există situația ca un elev să fie întrerupt participarea la curs pentru o perioadă (s-a pregătit pentru examenul de la sfârșitul clasei a opta sau nu i s-a mai potrivit orarul de la școală cu cel de la Palat). Atunci va lua mai întâi legătura cu mine, ii fac o mică evaluare și apoi îl distribui în grupa corespunzătoare.

2. Începătorii. Aceștia, la rândul lor, pot fi cei care ajung pentru prima dată să studieze informatica cu mine sau cei care au mai făcut la școală ori la alte Cercuri / cu alți profesori. Dacă nu au mai făcut deloc un curs de informatică, vor participa la grupele de începători, fără cunoștințe anterioare. Dacă au mai urmat un curs asemănător și doresc să continue (de exemplu programare în C++), mai întâi iau legătura cu mine, le fac o mică evaluare și apoi îi distribui în grupa corespunzătoare.

Datorită timpului suplimentar necesar pentru dezinfecție, orele se vor desfășura atât la sala A cât și la sala C. Prima întâlnire cu copiii va avea loc la sala C, etajul 1 iar apoi, dacă e cazul, vom merge împreună la sala A, etajul 3. Cursul de Programare pentru clasele a III-a și a IV-a, Începători, are ca scop familiarizarea cu gândirea algoritmică, identificarea pașilor necesari pentru rezolvarea unei probleme (în general de matematică) și transpunerea acestora în limbajul de programare C++. Instrucțiunile parcurse vor fi cele absolut de bază, referitoare la scriere pe ecran, afișare, declarare de variabile, citire, instrucțiunea if și instrucțiunea repetitivă for.

Cursul de Programare pentru Gimnaziu, Începători, are ca scop familiarizarea cu gândirea algoritmică și rezolvarea anumitor probleme de matematică și a problemelor specifice de algoritmică. Instrucțiunile parcurse vor fi cele absolut de bază, referitoare la scriere pe ecran, afișare, declarare de variabile, citire, instrucțiunea if și instrucțiunile repetitive for, while, do while. De asemenea se dorește înțelegerea și folosirea algoritmilor fundamentali de informatică.

Cursul de Programare și tehnici web pentru Liceu își propune să ofere cursanților o introducere foarte rapidă în limbajul C++ iar apoi să se treacă la exersarea instrucțiunilor fundamentale și a structurilor de date fundamentale (matrice unidimensionale – vectori și bidimensionale). O mare parte din timp va fi dedicată rezolvării problemelor specifice de informatică folosind limbajul C++. De asemenea se va evidenția și ușurința înțelegerii folosirii limbajului JavaScript și al HTML-ului și al CSS-ului pe măsură ce se progresează în învățarea instrucțiunilor din C++.

Cursurile pentru Avansați vor continua linia de pregătire pentru concursuri sau pentru dezvoltarea unor abilități sau pasiuni pentru un anumit domeniu din Informatică. Dacă celor avansați nu le este clar în ce grupă trebuie să ajungă mă pot contacta sau veni la oricare dintre orele afișate în Orar și să îmi ceară detalii.

Copiii vor trebui să vină cu mască și mănuși până când depășim perioada de pandemie. La intrarea în Palatul Național al Copiilor (PNC), însoțitorii acestora vor rămîne afară și vor intra doar copiii. La primele întâlniri, voi coborî eu pentru a îi duce la săli sau pentru a îi duce la ieșire. Trebuiesc respectate indicațiile personalului privind dezinfectarea, respectarea sensului de mers ori a altor instrucțiuni necesare prevenției.

Copiii care nu pot ajunge la PNC, pentru o perioadă (din cauza programului sau din dorința de prevenire a unei posibile infectări cu Covid 19) vor trebui să ia legătura cu mine pentru instrucțiuni de înregistrare pe platformă. Dacă nu vor fi nici pe platformă înscriși se va considera că au renunțat la înscriere. Orele le voi desfășura fizic, în măsura în care se va putea iar cei care sunt înregistrati online vor putea urmări în flux video, toți cei care vor să participe la curs, pot urmări. De asemenea, va fi pusă la dispoziție și înregistrarea video pentru a putea urmări / relua mai târziu lecția.

Dacă există neclarități, mă puteți contacta pe mail, la adresele date sau veniți la începutul oricărei ore din Orar, pentru a putea discuta.  
Fișa de înscriere o puteți descărca de aici iar apoi să o aduceți completată. Nu se va completa Numărul de înregistrare și Data!
ZiOrele de desfășurare, Cursul, Nivelul
Luni14:30 - 17:10 Avansați: Modelare 3D, Programare și Limbaje Web
Marți08:00 - 09:40 Gimnaziu ÎNCEPĂTORI, Programare C++
Dezinfecție
10:20 - 12:00 Gimnaziu Avansați Nivel 2
Miercuri08:00 - 09:40 Gimnaziu ÎNCEPĂTORI, Programare C++
Dezinfecție
10:20 - 12:00 Liceu, ÎNCEPĂTORI, Programare C++, JavaScript, CSS și HTML
Dezinfecție
17:40 - 19:20 Clasele III - IV, ÎNCEPĂTORI, Programare C++
Joi08:00 - 09:50 Gimnaziu Avansați Nivel 1
Vineri14:30 - 17:10 Avansați: Programare, Algoritmică pentru Competiții